WORKSHOPS

Innerlijke Reis van de Held

Op 21 juni 2024 is het zover, dan begint de zomer. Heb je in dit weekend zin om even afstand te nemen van de hectiek en je intern te resetten? Dan is dit iets voor jou!

Is dit iets voor jou?

Je leeft je leven van alle dag. Niets aan de hand. En toch knaagt er iets, een leegte, een verlangen. Je bent best druk en soms heb je het gevoel dat je wordt geleefd. Lastig om de balans te vinden of een gezond evenwicht vast te houden tussen je privéleven en je werk.
Het lijkt soms alsof er geen tijd over is om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Tijd en ruimte om even uit te blazen en afstand te nemen.

De innerlijke reis van de Held

Wij gaan dit weekend de mentale “Reis van de Held” maken. De reis van de held komt voor in veel culturen, in de kunst, de filosofie, maatschappelijke uitingen en zelfs in dromen. Het is een oermythe, die ons op gezette tijden oproept om iets te veranderen in ons leven.

De reis van de held helpt ons te herkennen wat we ten diepste willen in ons leven en wijst ons de weg naar een zinvolle bestemming.

Waarom zou dit interessant kunnen zijn?

Misschien valt het je op dat je vervalt in zich herhalende patronen. Lijkt het lastig om eruit te komen. Wat belemmert je om echt (door) te groeien en hoe kun je dat doorbreken?
Geef jezelf wat lucht. En reserveer dit weekend voor jezelf. Neem de ruimte om een volgende stap te maken in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Gewoon even tijd voor “groot onderhoud”.

Wat ga je doen?

Met behulp van de innerlijke Reis van de Held word je je bewust van je patronen en kom je in verbinding met je essentie. Je maakt contact met de diepere lagen van je onderbewustzijn. Hoe word je wie je bent? Je leert je innerlijke hulpbronnen te ontdekken en die te benutten. Je besluit waar je je aandacht op wilt richten. Je maakt ruimte en verzamelt moed om een nieuwe weg in te slaan. Je toekomst ligt (weer) open.

Hoe gaat het concreet?

We gaan deze innerlijke reis maken met een kleine groep: 7 tot 10 personen. Je wordt je bewust van de kracht van je kwetsbaarheid. Krijgt inzicht waarin je graag verder zou groeien en wat je belemmert. Dat kan in je privéleven zitten, in je werk of in de balans ertussen. We maken gebruik van een combinatie van lichaamswerk, psychologie, NLP, yoga, meditatie en managementtechnieken.

Je ontmoet mensen met vergelijkbare vraagstukken en kunt veilig en vertrouwd je ervaringen uitwisselen. Je wordt begeleid door 3 ervaren trainers. We wijzen je de weg, helpen je om je innerlijke krachten aan te boren en een volgende stap te maken. Maar… jij hebt de leiding over jezelf.

Hoe ziet het programma eruit?

VRIJDAGAVOND

19:00 Aankomst, kennismaking met de groep, aarden. We nemen de 1e mentale drempel met de metafoor van “de reis van de held”; en voor het slapen gaan een ontspannende yoga.
22:00 Informeel gezamenlijk ontspannen en voor wie wil naar bed

ZATERDAG (ontbijt, lunch, diner)

08:30 2e mentale drempel: Je maakt contact met dat wat mogelijk aan je knaagt. Met dat wat je zou willen veranderen. Met je wensen, je verlangens. Ontbijt. Mindful wandelen. Met behulp van je zintuigen zetten we een volgende stap in je innerlijke reis: Waar sta je nu, wat is je model van de wereld? Wat heb je nodig om de 3e mentale drempel over te gaan. Wat zijn je hulpbronnen? Lunch.
13:30 Nature Journaling: De 3e drempel: “De Vuurdoop”. Welke belemmerende overtuigingen houden je af van dat wat je graag zou bereiken? We maken gebruik van onze creatieve rechterhersenhelft. Je gaat je (zintuigelijk) specifieke doelen formuleren en we gaan een krachtige visualisatie-oefening doen.
Daarna blazen we even uit.
18:00 Delen en verbinden: Samen de maaltijd voorbereiden, eten, reflecteren en je reisgenoten beter leren kennen.
21:00 We gebruiken meditatie en yoga om te ontspannen, ruimte te maken en ons voor te bereiden op ons gezamenlijke kampvuur.
22:00 Kampvuur: Loslaten en krachten verzamelen (4e stap).

ZONDAG (ontbijt&lunch)

09:30 We geven je nieuwe inzichten, je kracht en je nieuwe gedrag de volle ruimte. Dmv een krachtige gecombineerde fysieke en mentale oefening, checken we de haalbaarheid van je nieuwe gedrag. Je ervaart wat deze verandering gaat betekenen voor jou en voor je omgeving (stap 5). Zo bereiden we je voor op je terugkeer naar huis.

16:00 Einde programma: er wacht een nieuw avontuur op je.

Wanneer is het?

Vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni 2024.

Waar?

Dit weekend vindt plaats in Haarle, gemeente Hellendoorn. Op een mooie rustige locatie, buitenaf. De prachtige ligging in de natuurlijke omgeving brengt alle rust en ruimte om je even helemaal op jezelf te concentreren. Als het mooi weer is doen we de oefeningen buiten. We zitten vlak bij de Sprengenberg, een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen.

Wat kost het?

De kosten zijn € 450,= pp (inclusief btw).
De prijs is inclusief 2x overnachting, 2x ontbijt, 2x lunch en 1x diner.

Wil je meedoen?

Schroom dan niet en vul onderstaand formulier in. Samen kunnen wij deze reis naar onze innerlijke held maken, en sterker terugkomen dan dat we al waren.