Food


Food Machinery

Een markt in beweging

Trends en ontwikkelingen

Bedrijven in de foodindustrie werken 24/7. Hun klanten, retailers, leveren aan kritische consumenten. De consument heeft een toenemende voorkeur voor convenience én voor gezond en kwaliteit. De consument kiest sneller voor biologische producten en keurmerken. Dit alles tegen een scherpe prijs.

Veranderende eisen van de consument vertalen in klantspecifieke oplossingen.

Retailers nemen een belangrijke positie in de foodketen in. Retailers willen meer, beter en goedkoper. Voor toeleveranciers leidt dat tot toenemende druk op prijs en marges.

Issues rond voedselveiligheid leveren een belangrijk reputatierisico voor retailers en voedselproducenten. Voedselveiligheid, transparantie en leverbetrouwbaarheid zijn randvoorwaarden om te kunnen leveren in de voedingsindustrie. Wet- en regelgeving voor verantwoorde productieprocessen zijn toegenomen. De consument eist  transparantie en diervriendelijke productie.

Er is groeiende aandacht voor vermindering van energie en watergebruik bij de productieprocessen. De voedselketen wordt efficienter, kosteneffectiever en  reststromen worden tot een minimum beperkt. 

 

Machinebouw

Machinebouwers houden rekening met eisen van wet- en regelgeving, eisen en wensen van consumenten en voedselproducenten. 

Toeleverende machinebouwers ontwerpen hygiënische, efficiënte en gebruiksvriendelijke apparatuur en zorgen voor traceerbaarheid van producten. Machinebouwers hebben een sterke focus op de Total Cost of Ownership (TCO) van de foodproducenten.

Belangrijke driver voor een optimale TCO is de ontwikkeling van nieuwe technologieën: 3D vision, 3D printen en scannen, nieuwe generaties robots, verbeterde software en koppelingen met bovenliggende ERP-systemen. 

Machinebouwers realiseren ergonomische oplossingen en zorgen voor ontwerpen met minimale stilstand. Een hoge servicegraad is een randvoorwaarde om in de voedingsindustrie een serieuze partner te kunnen zijn. Een goed industrieel ontwerp is een USP.

Onze project- of lijnmanager zorgt er voor dat uw R&D-projecten of klantspecifieke ontwerpen tijdig, volgens de overeengekomen specificaties en binnen de kaders van wet- en regelgeving worden afgeleverd en geïmplementeerd. Onze projecten kunnen betrekking hebben op productieautomatisering, conveyorsystemen en volledige (gebouwgebonden) productielijnen.

Zie ook innovatie en projectmanagement.

 

Onze klanten:

machinebouwers in de bakkerij-, eieren-, en vleesindustrie