Laat je inspireren tot veranderen!


Laat je inspireren tot veranderen

Prikkelende bijdragen voor duurzame veranderingen én een gratis e-book: Verandercahier. Conceptueel én praktisch om er zelf mee aan de slag te gaan. 

VERANDERCAHIER:
“Nature’s Mighty Law is Change”

Een interessant boek voor alle mensen die van veranderen houden. Voor professionals en amateurs die in organisaties met innovaties bezig zijn. Een boek over vernieuwen en verbeteren. In kleine, beheerste stapjes of sprongsgewijs. Van geleidelijke veranderingen tot en met indrukwekkende doorbraken. Praktisch, maar ook conceptueel en filosofisch.

                                      Download gratis

 

Bedrijfscultuur van een familiebedrijf

Moba-medewerkers kijken tevreden terug op een innovatieve trendbreuk van jaren geleden. Inspiratie voor alle machinebouwers en voor iedereen die geïnteresseerd is in de sterke bedrijfscultuur van succesvol familibedrijf. Een bedrijf dat anno 2017 nog steeds innovatief, eigenzinnig en succesvol is. Een ontzettend leuke bedrijfsfilm van:

Intrinsieke motivatie en zelfsturing

Management en control, belonen en straffen werken bij routinematige taken. Zelfsturing werkt beter bij vraagstukken die creatief denken vereisen. Zelfsturing geeft ruimte aan creativiteit en intrinsieke motivatie. Waarom voelen we ons daar beter bij? Als we in ons element zijn streven we naar autonomie, meesterschap en zingeving.

Dan Pink, voormalig speechwriter van Al Gore, houdt hier een vlammend betoog over.
TED-talk Dan Pink over intrinsieke motivatie

Tenderboard

Uit de oude doos: een artikel uit Inskoop. Hoe een tenderboard wordt toegepast in not-for-profit organisaties.